pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

CFO

FlexBuss

CFO

Flexbuss_CMYK__kopia_-removebg-preview-2-1.png

Flexbuss har över 30 års erfarenhet av samhällsbetalda transporttjänster och vet vad som krävs för en hög tillgänglighet, tillförlitlighet, kvalitet och säkerhet. Flexbuss utmärker sig genom sin bredd i fordons­flottan, där vi kan erbjuda allt från taxibilar, små och medelstora bussar upp till de största bussarna, samt handikappanpassade fordon med låggolv.

 

Flexbuss har 630 medarbetare och hade en omsättning räkenskapsåret 2021-2022 på 350 msek. Merparten av Flexbuss verksamhet består av upphandlad samhällsbetald trafik, såsom skoltrafik, färdtjänst och linjetrafik åt kommuner och regioner.

Flexbuss ingår i GoAhead Koncernen som nyligen blev uppköpta av Konsortiet av Kinetic, en busstjänstleverantör i Australien och Nya Zeeland, och Globalvia, en spansk motorvägs- och spårvägsoperatör.  Go-Ahead Group är en av Storbritanniens största järnvägsoperatör och den största bussoperatören i London. Varje år utförs över en miljard resor världen över. Koncernen är även aktiv i Tyskland, Irland och Singapore. GoAheads nordiska organisation har sitt säte i Malmö. Flexbuss har sitt huvudkontor i Nybro. www.flexbuss.se

CFO som stimuleras av utveckling och vill vara med på en tillväxtresa

Som CFO får du ett övergripande ansvar för de ekonomiska funktionerna inom Flexbuss. Du har personal, budget- och resultatansvar och ansvarar för att ekonomifunktionen utvecklas i linje med den tillväxt bolaget och koncernen står inför.

 

Du leder ett team med två personer och ansvarar för rapportering, budgetering och att prognosprocesser fungerar effektivt inom organisationen. Ditt ansvar blir även att utveckla den finansiella kontrollmiljön med kostnadskontroll inklusive driftsbudgetar mm. Du rapporterar till VD för Flexbuss, till vilken du kommer att spela en nyckelroll som finansiell partner. I tjänsten ingår även att till viss del stödja VD för Go-Ahead Nordic/Sverige med frågor kring ekonomi för att säkerställa en solid finansiell och kommersiell kapacitet. Tjänsten har sin placering i Nybro och resor förekommer i tjänsten.

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av en ledande roll inom ekonomi eller en controllerfunktion inom ett större bolag. Du har god förståelse för hantering av komplexa avtal mot index och hur anbudsförfarande fungerar. Har du internationell erfarenhet är det meriterande. Du stimuleras av att vara i en miljö där du får arbeta med ambitiösa kollegor och att ta ett gemensamt ansvar i bolagets ledningsgrupp.

 

Utmärkande för dig som person är din förmåga att kommunicera och skapa relationer och din nyfikenhet att lära nya saker. Du har en god analytisk förmåga och ser till helheten. Din handlingskraft och goda ledaregenskaper skapar förutsättningar för andra att lyckas.

 

Flexbuss erbjuder dig en spännande roll och utmaning i ett framgångsrikt bolag som har över 30 års erfarenhet av samhällsbetalda transporttjänster. Du får vara delaktig i en tillväxtresa tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare i ett bolag som ingår i en större internationell koncern.

Kontakt & ansökan

Är du intresserad av att veta mer? Vänligen kontakta;

Suzanne Vishaj Falk, 070 594 10 36 | suzanne.falk@findexecutives.se eller

Petra Johnsson, 070 990 08 88 | pj@findexecutives.se