top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

CHEF FÖR PROJEKTUTVECKLING

Aneo

CHEF FÖR PROJEKTUTVECKLING

Aneo-profilbilde-Some-1000x1000px_edited.png

Vill du vara med på en spännande resa och etablera vårt nya bolag på den svenska marknaden genom utveckling av projekt inom förnybar energi?

Aneo (tidigare TrønderEnergi) är ett bolag inom förnybar kraft som äger och driver vatten- och vindkraftverk i Norge. Inom vindkraft är Aneo Nordens näst största aktör. Vi etablerar nu ett företag i Sverige för att starta resan mot att bli en ledande aktör som har aktivitet i hela Norden. Vårt mål kommande åren är att ta betydliga marknadsandelar i Sverige inom vindkraft och solenergi.

Vi söker en Chef för Projektutveckling Sverige som får möjlighet att vara en del av denna satsning och etablering i Sverige.

Ditt uppdrag som Chef Projektutveckling Sverige blir att leda, koordinera ett team av projektutvecklare som du är delaktig i att rekrytera. Du får möjlighet att leda och forma ett team och aktivt delta i arbetet med att identifiera, utveckla och styra utvecklingen av förnybara projekt inom vindkraft och solenergi på den svenska marknaden.

 

I ditt ansvar ingår utveckling av nya projekt från första idé till det att projektet har tillstånd till att byggas.  Du förväntas även att bidra till due-diligence processer i samband med uppköp av projekt delvis eller helt utvecklade av andra aktörer. Vana av förhandling av nya avtal med markägare och upphandla konsulttjänster och utredningar samt föra dialog med Svenska Kraftnät och lokala nätbolag för att säkra avtal om nätanslutning. Du rapporterar till den norska verksamheten.

 

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet som ledare från en motsvarande roll inom energibranschen, gärna inom vindkraft och/eller solenergi. Du stimuleras av att bygga upp en verksamhet tillsammans med dina medarbetare, och din entreprenörsanda skapar förutsättningar för att etablera kontakter med markägare, myndigheter och andra intressenter som möjliggör att ni når uppsatta mål.

Som person är du självgående och strukturerad, uthållig och har ett starkt driv.Du uttrycker dig väl i både tal och skrift och behärskar både svenska och engelska. Har du erfarenhet att arbeta med digitala verktyg för projektutveckling såsom GIS och/eller WindPRO är detta meriterande.

 

Ytterligare information

Tillsvidareanställning gäller för denna anställning och placering sker efter överenskommelse baserat på företagets planer på etablering av kontor samt på kandidatens geografiska boende. Resor förekommer i tjänsten.

Om Aneo

Aneo är ett bolag inom förnybar kraft, som ägs av 19 norska kommuner och pensionsbolaget KLP. Huvudkontoret är beläget i Trondheim och vi har ca 300 anställda. Vi äger och driver vatten- och vindkraftverk och är Nordens näst största vindkraftaktör. Vi har i löpet av de sista åren lanserat flera satsningar inom elektrifiering. Vi kan bland annat nämna:

Ohmia Charging - Norges största aktör inom laddning för elbilar i bostad- och hyresrättsföreningar

Ohmia Retail - Erbjuder energitjänster inom livsmedelsbranschen och är inne med tjänster i över 2500 norska butiker

Ohmia Construction - Erbjuder utsläppsfria byggplatser

Ohmia Energy - leverera energilösningar til företag med fokus på energiåtervinning och optimering

Kontakt & ansökan

För mer information kontakta;

Suzanne Vishaj Falk, 070 594 10 36 | suzanne.falk@findexecutives.se eller
Petra Johnsson, 070 990 08 88 | pj@findexecutives.se

Välkommen med din ansökan!

bottom of page