top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

FÖRSÄLJNINGSCHEF
Econova

FÖRSÄLJNINGSCHEF

econova-logo.png

Vill du vara med och skapa hållbara affärer inom återvinning och trädgård? Vi möjliggör en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt! Vi söker en Försäljningschef till Econova där rätt person kommer att få en stor möjlighet att påverka och utveckla företagets framtida tillväxt.

 

Vi på Econova önskar att möjliggöra en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt. Med hållbarhet i fokus är Econova en skapare av cirkulär nytta. Vi omhändertar restmaterial, som traditionellt ansetts vara avfall, och omvandlar det till nya produkter och erbjudanden. Det som tidigare varit miljöbelastande problem blir med vår hjälp nya möjligheter och skapar samhällsmässiga vinster. Vi ser till att de återvunna restmaterialen får nya avsättningar, som till exempel i konstruktionsprojekt, bränsle eller i jordprodukter. Våra kunder är allt från stora internationella industrikoncerner, till privatpersoner som vill göra fint i sin egen trädgård. Våra trädgårdsprodukter hittar du under de välkända varumärkena Weibulls och Hammenhög i hela Skandinavien. Koncernen Econova omsätter ca 600 MSEK och har cirka 140 anställda. Vårt huvudkontor finns i Åby utanför Norrköping.

Försäljningschef till Econova

Vi står inför en expansiv fas där vi nu vill förstärka och utveckla vår marknadsposition Du kommer att arbeta med Econovas starka varumärken inom jord-/ anläggningsprodukter samt hela recycling affären samtidigt som du får ett stort mandat att tillsammans med ett starkt team driva tillväxten och utvecklingen för det växande affärsområdet.

Om rollen

Som Försäljningschef kommer du strategiskt, taktiskt och operativt driva och utveckla försäljningsarbetet och samt utveckla våra försäljningsprocesser inom affärer av cirkulära råvaror inom proffs-/anläggning, konstruktion, trädbränsle, entreprenad, industriella restprodukter med flera. Du har fullt ansvar för budget, personal, målsättning, måluppfyllnad, affärsutveckling och marknadsbearbetning. Du kommer leda ett team som totalt består av 10 personer. Tillsammans med ditt team kommer du att vara ytterst ansvarig för att skapa ökad försäljning inom den svenska marknaden. I denna roll är du en del av ledningsgruppen och rapporterar till VD.
 

Tjänsten innebär resor till kunder och partners, främst i Sverige. Placeringsort är Norrköping med omnejd. Annan placering kan diskuteras.

 

Om Dig

För att lyckas i rollen som Försäljningschef ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda genom ledare och att du har drivit en säljorganisation med fokus på tillväxt med goda resultat. Du har erfarenhet från återvinningsbranschen, entreprenad-/anläggningsbranschen eller, åkeribranschen. Önskvärt att du har relevant eftergymnasial utbildning inom bygg-, maskin, civilingenjör alternativt motsvarande erfarenhet.Ditt ledarskap präglas av att nå framgång genom ett lyckat teamarbete.

 

Det innebär att du som ledare är både tydlig och lyhörd och leder ditt team med hjälp av din förmåga att motivera, fatta beslut och att delegera ansvar med tydliga mandat, där du visar tillit till medarbetarna och ger utrymme för delaktighet. Då tjänsten innebär att utveckla, stötta och driva försäljningar det helt avgörande att du har ett starkt affärsmannaskap och resultatfokus samt förstår dina kunders och verksamhetens utmaningar.

Kontakt & ansökan

Är du intresserad av att veta mer? 
Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

 

Kontakta Suzanne Falk,

070 594 10 36 | suzanne.falk@findexecutives.se

bottom of page