top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

HEAD OF HEALTH & SECURITY

NCC

HEAD OF HEALTH & SECURITY

image001.png

Brinner du för ledarskap och har en passion för arbetsmiljö och hälsa? 

Som Head of Health and Safety Building Sweden får du nu en unik möjlighet att fortsätta utveckla och leda det strategiska arbetet med att skapa en god och säker arbetsmiljö i affärsområdet. Rollen innebär att du har det övergripande ansvaret att leda utveckling, styrning och uppföljning inom arbetsmiljö.

 

Rollen
Ditt uppdrag blir att leda och utveckla det strategiska och operativa arbetsmiljöarbetet inom affärsområdet. I ditt team ingår ca 10 engagerade och kvalificerade arbetsmiljöingenjörer som arbetar nära affärsområdets avdelningar och ett par arbetsmiljöspecialister som stöttar i det centrala utvecklingsarbetet. I rollen ingår också ett samordningsansvar för det lands gemensamma arbetsmiljöarbetet i NCC Sverige, därutöver deltar du tillsammans med arbetsmiljöchefer frän övriga affärsområden i det övergripande gemensamma arbetet för de strategiska frågorna i koncernen. Du rapporterar till Head of HR Building Sweden - HR Manager NCC Sverige och du har en adjungerade roll till ledningsgruppen i affärsområdet.     

Vi söker
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och dokumenterat goda resultat att leda i förändring. En god förmåga att utveckla både medarbetare, processer som skapar förutsättningar för verksamhetens mål och visioner, att vara en säker och hälsosam arbetsmiljö, vilket har högsta prioritet för NCC. Vi ser det som avgörande att du har en stark passion för arbetsmiljö och ledarskap. I ditt ledarskap är du trygg och relationsinriktad.

 

Du stimuleras av att arbeta både strategisk och operativt och har lätt att röra dig högt som lågt för att få förståelse verksamhetens behov, utmaningar och att bygga relationer. Utmärkande för dig som person är att du har en god förmåga att få andra med dig och du har lätt att navigera i en större organisation. Du vilar på värderingar som ärlighet, respekt och tillit som genomsyrar din karaktär och ledarskap.

Kvalifikationer
För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig med relevant akademisk utbildning. Du har minst 5 års erfarenhet från motsvarande roll inom arbetsmiljöområdet där du haft ett strategiskt ansvar. Vidare har du erfarenhet av att vara i en större organisation med erfarenhet av att ha jobbat tvärfunktionellt och lett större grupper. Din erfarenhet har du med fördel från bygg-/anläggning alternativt från industri, offshore eller närliggande branscher.

NCC erbjuder

En spännande utmaning i en ledande roll att fortsätta driva arbetsmiljöarbetet vilket har högsta prioritet för NCC. En möjlighet att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med skickliga medarbetare och kollegor. NCC har ett antal Star behaviors för att skapa mervärde för kunden, uppnå synergier mellan affärerna, höja kompetensen och kunskapsbyggandet. NCC:s Star behaviors som vägleder oss i hur vi ska agera, möjliggöra förändring och göra NCC till ett starkare och bättre företag.

Övrigt

Placeringsort sker efter överenskommelse och kan med fördel vara på någon av storstadsregionerna alternativt annan ort. Resor förekommer i tjänsten. I enlighet med NCC:s säkerhetskultur så kommer bakgrundskontroll att genomföras på slutkandidat.

Om NCC

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 130 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.


Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Kontakt & ansökan

Intervjuer och urval sker löpande. För mer information vänligen kontakta;

Suzanne Vishaj Falk, 070 594 10 36 | suzanne.falk@findexecutives.se eller
Petra Johnsson 070 990 08 88 | pj@findexecutives.se
.  

Varmt välkommen med din ansökan!

bottom of page