top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

PROJEKTUTVECKLARE

Aneo

PROJEKTUTVECKLARE

Aneo-profilbilde-Some-1000x1000px_edited.png

Vill du vara med på en spännande resa genom utveckling av projekt inom förnybar energi?

Vi söker projektutvecklare till flera orter i Sverige.

Aneo (tidigare TrønderEnergi) är ett bolag inom förnybar kraft som äger och driver vatten- och vindkraftverk i Norge. Inom vindkraft är Aneo Nordens näst största aktör. Vi etablerar nu ett företag i Sverige för att starta resan mot att bli en ledande aktör som har aktivitet i hela Norden. Vårt mål kommande åren är att ta betydliga marknadsandelar i Sverige inom vindkraft och solenergi.

Drivs du av att vara delaktig i utvecklingen av förnybar energi? Har du erfarenhet av att arbeta med projektutveckling? Då kan rollen som projektutvecklare för vindkraft och/eller solenergi i vårt nyetablerade bolag i Sverige vara passande för dig!

I din roll som projektutvecklare kommer du att arbeta med att leda och utveckla förnybara projekt inom vindkraft och solenergi i tidig utvecklingsfas med fokus på den svenska marknaden. Detta innebär att bearbeta intressenter och marknader som kan vara lämpliga för etablering och driva den intitala utvecklingsprocessen fram till projektet är tillståndsgivet och klart att byggas. I rollen ingår även att organisera och genomföra utredningar vilket även innefattar tillstånds- och samrådshantering.

För att trivas i rollen tror vi att du gillar att knyta nya kontakter vilket blir en stor del av ditt dagliga arbete. Du kommer ingå i det nya svenska bolaget och tillsammans med övriga projektutvecklare kommer du att driva utvecklingen på den svenska marknaden. Som projektutvecklare rapporterar du till Chef Projektutveckling Sverige.

Vi söker juniora profiler med minst 3 års erfarenhet och seniora profiler med minst sju års erfarenhet av att utveckla och driva projekt inom energibranschen, med fördel inom vindkraft och/eller solenergi. Vidare har du erfarenhet av förhandling samt upphandla och leda konsulter. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning.

 

Som person har du stort personligt engagemang och tydligt affärsmannaskap. Du är självgående och strukturerad, uthållig och har ett starkt driv. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift och behärskar både svenska och engelska. Har du erfarenhet att arbeta med digitala verktyg för projektutveckling såsom GIS och/eller WindPRO är detta meriterande.

Ytterligare information

Tillsvidareanställning gäller för denna anställning och placering sker efter överenskommelse baserat på företagets planer på etablering av kontor samt på kandidatens geografiska boende. Resor förekommer i tjänsten.

Om Aneo

Aneo är ett bolag inom förnybar kraft, som ägs av 19 norska kommuner och pensionsbolaget KLP. Huvudkontoret är beläget i Trondheim och vi har ca 300 anställda. Vi äger och driver vatten- och vindkraftverk och är Nordens näst största vindkraftaktör. Vi har i löpet av de sista åren lanserat flera satsningar inom elektrifiering. Vi kan bland annat nämna:

 

Ohmia Charging - Norges största aktör inom laddning för elbilar i bostad- och hyresrättsföreningar

Ohmia Retail - Erbjuder energitjänster inom livsmedelsbranschen och är inne med tjänster i över 2500 norska butiker

Ohmia Construction - Erbjuder utsläppsfria byggplatser

Ohmia Energy - leverera energilösningar til företag med fokus på energiåtervinning och optimering

Kontakt & ansökan

För mer information kontakta;

Suzanne Vishaj Falk, 070 594 10 36 | suzanne.falk@findexecutives.se eller
Petra Johnsson, 070 990 08 88 | pj@findexecutives.se

Välkommen med din ansökan!

bottom of page