top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

SÄKERHETSCHEF
NRC Group

SÄKERHETSCHEF

NRC logga.png

NRC Group är Nordens ledande entreprenör inom järnvägsrelaterad infrastruktur. Vi erbjuder en framtidsinriktad miljö och en organisation med utvecklingsmöjligheter och spännande projekt. Vi bygger allt från vägar och broar till järnvägar för både fjärr- och lokaltrafik, tunnelbanor samt sköter underhåll av järnvägen. Vår verksamhet genomsyras av stark entreprenörsanda och vi är unika på marknaden i att erbjuda helhetslösningar inom underhåll och projekt för Mark-, Ban-, El-, Signal- och Tele-entreprenader.

På NRC Group sätter vi säkerheten främst, för våra medarbetare, samarbetspartners, kunder. Vi jobbar säkert eller inte alls! Vi söker nu branschens bästa säkerhetschef som vill vara med och utveckla framtidens infrastruktur. 

Om rollen

För dig som drivs av att bygga team i en föränderlig miljö och har stort engagemang kring säkerhetsfrågor är det här en mycket spännande roll. Uppdraget som säkerhetschef innebär att du får det yttersta ansvaret för att säkerställa att NRC:s verksamhet bedrivs enligt lagar och föreskrifter samt att företagets säkerhetsstyrningssystem är integrerat, efterlevs och utvecklas.

Du har personalansvar för ett team bestående av fyra ledande experter och specialister inom trafiksäkerhetsområdet som tillsammans med dig levererar ett strategiskt och operativt stöd till verksamheten. I denna roll rapporterar du till KMA-chefen och har en adjungerade roll till ledningsgruppen.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 • Bevaka nya lag-, regler- och förordningar och säkerställa att NRC:s säkerhetsstyrningssystem är aktuellt samt att Trafikverkets säkerhetsstyrningssystem efterlevs i organisationen.

 • Planera och genomföra kortsiktiga och långsiktiga trafiksäkerhetsaktiviteter och andra säkerhetsprogram i företaget

 • Följa upp säkerhetsstyrningssystemets funktion via revisioner, uppföljningar, analys och övervakning av olyckor, tillbud, avvikelser och riskobservationer.

 • Säkerställa att olyckor- och tillbud inom trafiksäkerhet utreds, rapporteras och analyseras.

 • Säkerställa att processen kring trafiksäkerhetsrelaterade utbildningar är godkända och följs upp.

Som ledare är ditt uppdrag att utveckla och leda säkerhetsfunktionen och fortsätta skapa förutsättningar för god framdrift inom trafiksäkerhet. En av utmaningarna ligger i att skapa utrymme för förbättringar i säkerhetsstyrningen samt driva igenom strategiska utvecklingsinitiativ,    

Din profil

Vi söker en förändringsledare som ser helheter och kan ta hänsyn till flera perspektiv, samt har förmågan att säkerställa att olika projekt drivs i mål- och att initiativ implementeras i organisationen. Som ledare är du trygg och prestigelös med förmåga att skapa struktur samtidigt som du på ett naturligt sätt involverar och engagerar andra. Att inspirera, kommunicera riktning och arbeta verksamhetsnära är en förutsättning för att lyckas. Eftersom säkerhetsfunktionen hanterar allvarliga händelser och känslig information av olika slag krävs att du är stabil och stresstålig person med hög integritet. 
 

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med godkända behörighetsutbildningar och kurser för järnväg

 • Minst 5 års erfarenhet från järnvägsbranschen och arbetat med järnvägssäkerhet

 • Goda kunskaper om Transportstyrelsens föreskrifter och regelverk

 • Kunskap om aktuella lagar och revisionsarbete av säkerhetsstyrningssystem

 • Kunskap och erfarenhet från risk- och avvikelsehantering

 • Erfarenhet av arbete med utredningar, risk-, skyddsarbete och krishantering

 • Erfarenhet av förändringsledning och att projektleda och implementera operativa och strategiska initiativ

 • Utmärkt kommunikativ förmåga

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och behärskar engelska språket bra samt mycket goda kunskaper i Office-paketet

 • B-Körkort

 

Det är meriterande du tidigare haft personalansvar, arbetat med utbildning inom säkerhet och/eller är diplomerad som säkerhetschef.

Kontakt & ansökan

Ansökningar hanteras löpande och vi önskar din ansökan senast 2022-12-18.

 

Är du intresserad av att veta mer?

Kontakta gärna Suzanne Falk, 0705941036 | suzanne.falk@findexecutives.se eller

Petra Johnsson, 070 990 08 88 | pj@findexecutives.se

Vi ser fram emot din ansökan!

bottom of page