top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

SÄLJ- OCH MARKNADSCHEF

Trelleborgs Energi

SÄLJ- OCH MARKNADSCHEF

TEAB_logga stående.png

Vill du vara med på resan och forma ett energibolag som ska bidra till att göra Trelleborg till Sveriges mest klimatsmarta kommun?

Vår vision är ett energibolag i absolut framkant där vi får bidra till klimatsmart samhällsnytta.

Vi arbetar hållbart, innovativt och lokalt för att göra våra kunder till miljöhjältar, våra ägare stolta och Trelleborg till Sveriges mest klimatsmarta stad. Trelleborgs Energi är ett modernt energibolag med sikte mot framtiden. Trelleborgs Energis verksamhet fokuserar på distribution av miljösmart fjärrvärme, försäljning av 100 % förnybar el, utveckling av laddinfrastruktur, mikroproduktion och vätgaslösningar samt utveckling av en trygg och säker elnätsverksamhet (i dotterbolaget Trelleborgs Elnät).

 

Det är en hjärtefråga för oss att tänka och agera hållbart i allt från våra miljövänliga produkter och tjänster, val av lösningar och ansvarsfulla inköp till hur vi arbetar gentemot våra leverantörer. Vi arbetar målmedvetet med hållbart.

 

Vi är även certifierade som ett Great Place to Work för andra året i rad och sätter våra medarbetare i centrum genom öppenhet, respekt och ansvarsfullt beteende gör vi Trelleborgs Energi till ett bolag vi alla trivs på. Vi kommer att fortsätta arbetet och växla upp det ytterligare för att bli branschens bästa energibolag 2026.

Som Sälj- och Marknadschef blir ditt övergripande uppdrag att leda sälj- och marknadsavdelningen och bidra till att Trelleborgs Energi blir branschens bästa energibolag 2026.


I din roll kommer fokus ligga på att leda, utveckla och driva bolagets försäljnings-och marknadsaktiviteter.  Rollen har sin tyngdpunkt i både de strategiska och operativa delarna av försäljning och marknad och du får ett personalansvar för fyra skickliga projektledare/säljare.

Du får en viktig roll i att hjälpa våra kunder att minska deras energikostnader samt att ge fler

tillgång till klimatsmarta och digitala energilösningar. Rollen ger dig möjlighet att utveckla och forma en attraktiv och modern organisation i nära samarbete med VD och anställda. Du ingår i bolagets ledningsgrupp, som har höga visioner och driv att utveckla Trelleborgs Energi, som du aktivt får möjlighet att bidra till. Tjänsten är direkt underställd VD.

 

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet i en kommersiell och kundnära roll inom energibranschen och en god förståelse och kunskap kring elmarknaden. Du är skicklig på att ta vara på affärsmöjligheter och din erfarenhet av projektledning och elhandel är meriterande.

Din bakgrund är troligen en eftergymnasial utbildning inom försäljning eller marknadsföring, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du gillar att leda andra och dina ledaregenskaper och prestigelöshet skapar ett klimat med öppenhet, respekt och eget ansvar. Som person tycker du om att få saker att hända, nå resultat och stimuleras av att vara i en nätverkande roll och att bygga upp externa kontaktytor.

 

För att trivas som Sälj- och marknadschef hos oss behöver du gilla att fokusera på resultatet och samtidigt ha förmågan att se potentiella risker och följa upp de ekonomiska följderna av försäljningsaktiviteter. Då vi är ett mindre bolag är det viktigt att du som person trivs med att agera på eget initiativ. Vi på Trelleborgs Energi lägger stor vikt vid personlig och professionell utveckling och med rätt attityd är du med och bidrar både till teamets mål och till bolagets övergripande mål. Hos oss får du chansen till ett varierat uppdrag med stort inflytande över ditt eget arbete och vara med på en resa att bli branschens bästa energibolag 2026.

Kontakt & ansökan

Är du intresserad av att veta mer?

 

Kontakta Petra Johnsson,

070 990 08 88 | pj@findexecutives.se

bottom of page