top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

SKOLDIREKTÖR
Bladins skola

SKOLDIREKTÖR

Vill du leda och utveckla en organisation som möjliggör för unga människor att förverkliga sina drömmar i en global värld av mångfald?

Bladins skola är en fristående skola i Malmö och en av de äldsta friskolorna i Sverige.
Vi startade 1874 och är en av Malmös äldsta organisationer. Bladins drivs som en icke vinstdrivande stiftelse, vilket betyder att eventuellt överskott återinvesteras i kärnverksamheten - i utbildningen vi erbjuder våra drygt 1600 barn och elever. Bladins är en skola bestående av sju olika verksamheter – montessoriförskola, preschool, grundskola, internationell skola (IB Skola), gymnasium och två fritidshem. Vi är en tvåspråkig skola.

Uppdraget

Som Skoldirektör är ditt uppdrag att leda och utveckla den övergripande strategin och  genomföra den tillsammans med dina kollegor och etablera Bladins som en av de bästa skolorna i Sverige. Du får personal- och budgetansvar, möjlighet att utveckla och driva verksamheten mot en långsiktig vision, och bygga ett starkt ledningsteam bestående av sju personer. Du ansvarar för den övergripande strategin, budgeten, ekonomin, lokalförsörjningen och rapporterar till styrelsen.

 

Vi söker

Vi söker en strategisk och skicklig inkluderande ledare som drivs av att skapa tillväxt, med förmågan att bygga ett starkt ledningsteam. I dina tidigare roller har du lett chefer och har en dokumenterad erfarenhet av att leda i förändring, stark motivation att utveckla och expandera verksamheter. Du har en gedigen erfarenhet som skolledare, VD eller motsvarande, med en bakgrund som representerar någon av de olika utbildningsformerna. Du har med fördel erfarenhet av en större organisation och kan navigera i en komplex miljö, där en framgångsrik hantering av intressenter är nyckeln till framgång.

 

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av en hög grad av tillit, inkludering och förmågan att få saker att hända. Du skapar skickligt en mångsidig och inkluderande företagskultur där medarbetare samarbetar och agerar självständigt i linje med organisationens mål och vision. Du stimuleras av att tänka strategiskt och agerar både på hög och låg nivå när situationen kräver det. Dina framgångsfaktorer speglar ett tydligt och närvarande ledarskap, och du hanterar skickligt budgetering, planering och uppföljning för att möjliggöra tillväxt.

Vem är du?

Som person är du modig, strukturerad och kommunicerar så att alla förstår. Du brinner för att utveckla medarbetare, verksamhet och att skapa de bästa förutsättningarna för att bli en av de bästa skolorna i Sverige. Du förstår vikten av ett starkt varumärke och trivs med att omvärldsbevaka och marknadsföra organisationen.

Bladins erbjuder

Som Skoldirektör får du en spännande roll där du får möjlighet att arbeta med skickliga kollegor och fortsätta utveckla en av Sveriges äldsta friskolor. Du kommer att bidra till att sätta Bladins på kartan genom att vara en av de bästa skolorna, "med strävan efter att var och en av våra elever ska utvecklas till nyfikna, kunniga och omtänksamma unga människor som är väl förberedda att förverkliga sina drömmar i en global värld av mångfald.

Kontakt & ansökan

Är du intresserad av att veta mer om uppdraget? Kontakta Petra Johnsson, 0709-900888 | pj@findexecutives.se.

Välkommen med din ansökan!

bottom of page