top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

EKONOMICHEF
Elis

EKONOMICHEF

Vill du göra karriär i ett framgångsrikt, internationellt och marknadsledande företag?
 

Vi är ett av Sveriges 500 största bolag. En av våra framgångsfaktorer är att vi erbjuder våra kunder marknadens bästa och bredaste produktsortiment inom textilservice. Vi förenklar vardagen för våra kunder!

Vi driver stolt branschens mest ambitiösa hållbarhetsagenda genom våra högt satta mål för textil, människor och klimat. Vi har av Karriärföretaget blivit utsedda som en av Sveriges med attraktiva arbetsgivare 2023! 

Elis är ledande inom textilservice både i Sverige och Europa. Vi skapar mervärden för kunden genom att ta hand om hanteringen av arbetskläder, bädd-och badlinnen, hygienutrustning och golvvård. För att frigöra tid och pengar för kunden erbjuder vi våra produkter och tjänster i totalekonomiskt fördelaktiga hyrkoncept. Elis är ett börsnoterat franskt bolag. I Sverige är vi 1600 medarbetare och omsätter 2,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö och vi har 25 anläggningar spridda över landet.

Ekonomichef med placering i Malmö

Som Ekonomichef får du en nyckelfunktion och ansvar för att leda och utveckla en avdelning om 12 medarbetare varav 9 är direktrapporterande. Du får möjlighet att leda ett team som är passionerade ekonomer, och erfarna inom sitt område med uppdrag att stödja verksamhetens 25 anläggningar/tvätterier.

 

Din roll blir att ansvara för bolagets redovisning och rapportering i nära samarbete med ditt team, controllers och finansdirektören. Du har god kontakt med revisorer, myndigheter, försäkringsbolag och banker. Din roll innebär ett övergripande ansvar samtidigt som du förväntas agera såväl strategiskt som operativt. Du rapporterar till finansdirektören. Ett fantastiskt fint och lönsamt bolag med hög kvalité på redovisning både vad gäller detaljnivå och löpande per månad.

 

Vad kräver rollen?

Som ekonomichef får du ett övergripande ansvar som kräver såväl strategiskt som operativ handpåläggning. Du är ambitiös och kommer bäst till din rätt i en kultur som är prestigelös och där man inte räds för att hjälpas åt och kavla upp armarna.

Vem är du?

Som ledare är du prestigelös och har minst fem års erfarenhet i en ledande roll. Du stimuleras av att ta ansvar och att entusiasmera och utveckla dina medarbetare. Du har en god vana av att arbeta strategiskt och operativt och kan skickligt röra dig däremellan.

 

Du kommer bäst till din rätt i en större komplex organisation och har troligen din erfarenhet från internationell organisation. Du har en kandidatexamen i ekonomi, med fördel och inriktning redovisning   Som person är du analytisk, engagerad, nyfiken och har en förmåga att se helheter och du har ett sinne för detaljer. Du stimuleras av komplexitet och trivs att vara i en organisation som är marknadsledande och i framkant.

 

Samtliga medarbetare i teamet finns och arbetar på Elis huvudkontor i Malmö.

Elis erbjuder

En nyckelfunktion och en spännande roll i ett marknadsledande företag som är internationellt, stabilt och ligger även långt fram gällande hållbarhet.

Kontakt & ansökan

För mer information kontakta gärna

Petra Johnsson, 070 990 08 88 | pj@findexecutives.se eller

Suzanne Falk, 070 594 10 36 | suzanne.falk@findexecutives.se.

Välkommen med din ansökan!

bottom of page