top of page
pexels-samuel-wölfl-1427529.jpg

STADSDIREKTÖR

Landskrona Stad

STADSDIREKTÖR

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boenden växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. 
 

I Landskrona stad med drygt 3 300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och vi ger dig möjlighet att utvecklas. 

Vi söker dig som är en utvecklande ledare och som vill vara med och driva Landskronas fortsatta resa mot att vara en stark stad som bidrar till hela regionens utveckling.

Ditt uppdrag

Som stadsdirektör blir ditt uppdrag att bygga en effektiv och väl fungerande förvaltningsorganisation och fortsätta att skapa de bästa framtidsutsikterna för invånare och företagare i Landskrona. Landskrona stad arbetar sedan 2010 efter en tydlig strategi baserad på inriktningsdokumentet Landskrona Vägval. 

Du får en nyckelroll i att driva stadens vision och de fem prioriterade målen tillsammans med skickliga ledare på uppdrag av den politiska ledningen. I rollen ingår även att stärka och utveckla stadens varumärke och attraktivitet som arbetsgivare och samhällsaktör. 

 

Du ansvarar för att bygga en stark ledningsgrupp med en hög samverkan mellan de olika förvaltningarna. Du kommer att vara direkt underställd kommunstyrelsens ordförande och ansvarig för stadens övergripande ledning och styrning. 

Din profil

Landskronas framtida stadsdirektör är en ledare som drivs av ett samhällsengagemang och resultatfokus. Genom en tydlig styrning och ett modernt, tryggt ledarskap skapar du förutsättningar för att leverera mot de fastställda målen. 

 

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att leda andra ledare och gärna erfarenhet av att leda en komplex organisation. Du har en god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar och navigerar med lyhördhet och handlingskraft. Det är meriterande om du har erfarenhet både från offentlig sektor och det privata näringslivet i en ledande befattning. Din vana av att leda i förändring skapar en effektiv och trygg organisation. 

Som ledare besitter du en rad viktiga egenskaper och kompetenser, exempelvis mod att fatta beslut, uthållighet och driv. Sammantaget gör dessa att du kan hålla fokus och arbeta mot definierade mål. Din lyhördhet för andras åsikter och behov gör att du samarbetar effektivt och bygger goda relationer. Dina värderingar genomsyrar ditt ledarskap genom ett bra bemötande, resultatfokus och ansvar. 

Du har en relevant akademisk bakgrund.

 

Landskrona stad erbjuder 

En spännande utmaning i en expansiv kommun under stark tillväxt och utveckling. Landskrona har ett oslagbart geografiskt läge mitt i Öresundsregionen med fyra miljoner invånare.

 

Landskrona stad har cirka 47 000 invånare och är med våra drygt 3 300 anställda en av de största arbetsgivarna i kommunen.  

 

I denna rekrytering samarbetar vi med FXL l Find executives, för mer information kontakta Petra Johnsson, 0709-900888 eller pj@findexecutives.se

 

Övrigt
Arbetsgivarinformation: landskrona.se/jobbailandskronastad 
 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Landskrona stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan senast 10 juli via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken https://recruit.visma.com/spa/public/apply?guidAssignment=a021f653-e98b-4759-a095-230255aa7d0e

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29. 

En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

bottom of page